Current track

Title

Artist


Sănătatea mintală a francezilor, şi mai ales a celor tineri, a continuat să se deterioreze

Written by on 10 octombrie 2023

Sănătatea mintală a francezilor, şi mai ales a celor tineri, a continuat să se deterioreze în acest an, fiind o tendinţă constantă cu începere din septembrie 2020, pe fondul pandemiei de Covid, a relevat luni agenţia sanitară franceză, transmite AFP.

În raportul său publicat în ajunul Zilei mondiale a sănătăţii mintale, marcată marţi, Santé publique France subliniază că recurgerea la tratamente de urgenţă pentru tulburări psihice, idei şi gesturi de suicid „a crescut puternic în 2021 şi apoi în 2022, pentru a se menţine ulterior la un nivel ridicat”.

În rândul tinerilor de 18-24 de ani, creşterea a continuat vizibil şi în acest an, notează agenţia franceză de sănătate publică.

În septembrie, internările la urgenţă pentru gesturi şi idei suicidare, tulburări psihice (mai ales episoade depresive) şi anxioase, precum şi intervenţiile medicale pentru atacuri de panică în urma apelurilor în sistemul SOS Médecins s-au înmulţit în rândul celor sub 18 ani, şi în special al copiilor între 11 şi 17 ani, cum se întâmplă de fapt de obicei la început de an şcolar.

La această categorie de vârstă, nivelurile observate au rămas ridicate, dar comparabile cu cele din anii 2021 şi 2022, cu excepţia internărilor pentru idei suicidare la cei între 11 şi 17 ani, care au înregistrat niveluri superioare celor din anii precedenţi, a consemnat agenţia franceză.

Santé publique France a mai constatat că, în cazul tinerilor între 18 şi 24 de ani, principalele obstacole în calea apelării la servicii de psihologie-psihiatrie le reprezintă preţul unei consultaţii, dificultatea de a se „spovedi” medicului, temerile faţă de posibilul diagnostic, precum şi faţă de reacţia anturajului.

„Datele colectate din 2020 arată atât o degradare a sănătăţii mintale a adolescenţilor şi tinerilor adulţi, cât şi faptul că există în continuare un tabu în legătură cu aceste problematici”, a menţionat Caroline Semaille, directoarea generală a agenţiei de sănătate publică a Franţei.

În acest sens, pe reţelele sociale vor fi difuzate până la sfârşitul acestui an cinci clipuri „Le Fil Good” care vor prezenta comportamente favorabile sănătăţii mintale, ca practicarea unei activităţi fizice, somnul suficient sau rezervarea unui anumit timp pentru activităţi deconectante, şi vor sublinia de asemenea importanţa ca cei afectaţi de astfel de probleme să vorbească despre ele.

AGERPRES/(AS – autor: Mihaela Toth, editor: Mariana Ionescu , editor online: Ada Vîlceanu)


Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.
Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.

Loading

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply


Sari la conținut